Zorgaanbod Leenen

Oedeemtherapie van het ANOC Helmond

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een ophoping van vocht noemen we lymfoedeem. Dit kan een aangeboren afwijking zijn, er zijn te weinig lymfevaten aangelegd om de afvoer te regelen. Of, het ontstaat in een later stadium omdat de lymfvaten door bijv. ziekte, trauma of medicatie beschadigd raken of verwijderd moeten worden.

Samen met u kiezen we voor de beste methode voor de behandeling. We werken samen aan een verbetering van afvoer van het vocht en gaan voor een blijvend resultaat.

Hieronder treft u een beknopte beschrijving van de verschillende behandelingsmogelijkheden die het ANOC u biedt. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met het ANOC op.

Klik hier

Manuele lymfedrainage

Een massagetechniek waarmee de vochtopname in het fijne netwerk van lymfevaten wordt geactiveerd om zo het overtollige lymfevocht af te voeren. Mogelijk zijn uw lymfevaten aangetast of zelfs weggehaald om uw genezing te bevorderen. Dan kunnen er vochtophopingen ontstaan in bijvoorbeeld arm, borst, schouder of een been. Dit heeft niet alleen cosmetische, maar vaak ook pijnlijke gevolgen en meer permanente consequenties. Onze oedeemtherapeuten staan garant voor een persoonlijke en resultaat gerichte behandeling.

Lymfapress
De lymfapress is een apparaat met diverse luchtkamers in een manchet. Dit manchet wordt rondom een arm of een been bevestigd en opgepompt. De compressie van het manchet zorgt met een stuwende drukgolf voor de afvoer van het lymfevocht.

Lymfetaping
Lymfetaping is een speciale techniek waarbij lymfetape op een bepaalde wijze wordt aangebracht waardoor de lymfecirculatie wordt geactiveerd.

Ambulante compressietherapie
In de vorm van zwachtelen wordt de afvoer van vocht of vet(vocht) gestimuleerd. Zodra er een stabiliteit is bereikt, been of arm zijn vrij van vocht, worden er therapeutische elastische kousen aangemeten. Zo behouden we het bereikte resultaat.

Ademhalings- en bewegingsoefeningen
Beweging is heel belangrijk bij het afvoeren van water uit ons lichaam!

ANOC heeft een speciaal bewegingsprogramma. Meer informatie of hulp nodig? Onze huidtherapeuten nemen persoonlijk de ademhalings- en bewegingsoefeningen met u door zodat u zelf de lymfe-afvloed kunt stimuleren. (lymfeoefening van Bauerfeind)

Wist u dat… Uw eerste afspraak bij een van onze huidtherapeuten altijd vrijblijvend en gratis is.

U kunt bij ons altijd snel terecht voor een afspraak.

Afspraak maken

Mammacare

Een romantisch lingeriesetje, afgewerkt met kant en roesjesBij New Grace laten wij vrouwen zien dat functionele lingerie ook heel erg vrouwelijk en sexy kan en mag zijn. Onze mammacare adviseuses helpen u dan in alle privacy en met aandacht om u weer te laten stralen. Naast lingerie, heeft New Grace een groot scala aan zowel borst als zwemprotheses. Deze hebben wij het gehele jaar op voorraad.
Tevens beschikt New Grace over een grote badmode collectie. Zoekt u een hippe bikini of gave tankini of badpak? Wij verkopen die van merken als Anita, Amoena en Silima!

Benieuwd naar het aanbod van New Grace? Klik dan op de link hieronder.

Huidtherapie

De huid is het grootste orgaan en kent vele aandoeningen. Heeft u bijvoorbeeld last van acne, littekens of overbeharing en wilt u daar van af? Dan bent u bij Leenen huidtherapie aan het juiste adres. Wij gebruiken alleen de beste huid- en technologische producten gedurende onze behandelingen.
Toch is iedere huid anders en dat begrijpen wij bij Leenen huidtherapie maar al te goed. Daarom zullen wij samen met u, gedurende een intakegesprek de meest effectieve behandeling selecteren.

Voor de volledige beschrijvingen van de behandelingen verwijzen wij u graag door naar de website van Leenen huidtherapie.

Huidverzorgingsadvies

Wij raden onze cliënten aan om, naast het ondergaan van een behandeling in onze praktijk, ook gebruik te maken van huidverzorgingsproducten. Een goede reiniging van de huid is daarbij ook van cruciaal belang. Welk product het meest geschikt is voor u? Maak hier een afspraak voor advies. Mocht u liever producten online bestellen dan raden wij u aan om een kijkje te nemen in onze webshop.

Gedurende onze behandelingen maken wij gebruik van de beste producten, zodat onze cliënten een prachtig resultaat ervaren. Zo maken wij veelvuldig gebruik van de verzorgingsproducten van Académie en Hayoun. Deze producten zijn ook bij ons in de winkel te koop.

Webshop sub-medical